Curla.nu  |  Curling - Bowling - Bowls - Restaurang & Bar
 
 
 


Dart


Utrustning och spelformer
Darttavlan som vi känner den idag är numrerad från 1-20 och skapades av Brian Gamlin år 1896. Den består av 20 lika stora sektioner som innehåller enkel, dubbel och trippel samt en yttre och inre ”bulls eye” i mitten.

Tavlan är tillverkad av sisalhampa, sitter på 173 cm höjd och typiska avståndet till spelaren är 237 cm.

Spelformerna är många men i de flesta spel har varje spelare tre pilar och man kan spela både individuellt och i lag. Vanliga spel är 501 och Killer.

501
I 501 ska man ta sig från 501 till noll med så få pilar som möjligt. Högsta möjliga poäng erhåller man genom att träffa trippel 20 som ger 60 poäng/pil och man spelar 3 pilar om vart annat tills första spelare/lag är nere på noll.

Killer
Killer är ett annat populärt spel med som drivs av härlig skadeglädje. Killer handlar om att välja ett nummer genom kast med ”fel” hand och sedan komma först till 5 träffar i sitt eget nummer, då är man killer. Som killer gäller det sedan att kasta ner övriga spelare på noll utan att träffa sig själv.
 

 

 

 
 

Pris / timme
 

   

60,-  

 

Kombinera med något gott
från vår restaurang

 

Vår egen Köksmästare kryddar upplevelsen och äventyret med god mat och dryck utöver det vanliga. Vi arrangerar efter era önskemål. 

 

  

På Curla nu hittar du

Öppettider

Citat från gäster:

Curla nu

Vi har alltid öppet när vi inte har stängt...

 

"Bra, helt enkelt!"

Hjalmar Brantings väg 5
261 43 Landskrona
0418 - 599 68
info@curla.nu